Bananowy budyń jaglany

Budyń jaglany to idealne rozwiązanie na zimową porę!
Kto nie uwielbia, jeść ciepłego i aromatycznego śniadania, gdy za oknem padający śnieg i szalejący mróz?
Dodatkowo sprawdza się świetnie, jako rozgrzewający deser.
Polecam każdemu miłośnikowi banana, lub budyniu. No albo jednego i drugiego!

Bananowy budyń jaglany
Drukuj
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Składniki
  1. 1 szklanka mleka (roślinnego)
  2. 4 łyżki płatków jaglanych
  3. 1 banan
  4. 1 łyżka nasion chia
Sposób przygotowania
  1. Szklankę mleka zagotować.
  2. Dodać płatki jaglane.
  3. Dodać pokrojonego w plastry banana i łyżkę chia.
  4. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając, do uzyskania zadowalającej gęstości.
  5. Następnie gdy wszystko jest jeszcze ciepło zblendować i pozostawić do lekkiego przestygnięcia
Notatki
  1. Najlepiej gdy banan jest mocno dojrzały, ponieważ wtedy budyń będzie bardzo słodki i aromatyczny!
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/