Bananowy budyń ryżowy, to połączenie moich ulubieńców, czyli smaku bananów i konsystencji budyniu. Uwielbiam ten owoc!

Dodatkowo należy pamiętać, że dieta bogata w banany, wspomaga pracę układu nerwowego.
Banan jest także doskonałym źródłem magnezu, a pierwiastek ten bierze udział w dostarczaniu energii dla mózgu. No a przecież, wszyscy chcemy, aby nasz mózg działał bez zarzutów, prawda?

Jeśli nie posiadasz płatków ryżowych, przepis na budyń bananowy w wersji jaglanej znajdziesz tutaj

Ja tam się nie zastanawiam i chwytam za banana praktycznie codziennie!

Bananowy budyń ryżowy
Drukuj
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Składniki
  1. 1 szklanka mleka (roślinnego)
  2. 5 łyżek płatków ryżowych
  3. 1 bardzo dojrzały banan
Sposób przygotowania
  1. Mleko zagotowujemy.
  2. Następnie dodajemy płatki i banana pokrojonego w plastry.
  3. Gotujemy całość jeszcze kilka minut do uzyskania zadowalającej gęstości.
  4. Po ugotowaniu, blendujemy na gładką masę.
Notatki
  1. Płatki ryżowe sprawiają, że budyń jest kremowy i delikatny.
  2. Ważne, aby banan, był maksymalnie dojrzały, wtedy budyń jest jeszcze bardziej słodki!
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/