Ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane najczęściej kojarzą nam się z twardymi, dość kruchymi ciasteczkami.
Tym razem, w mojej kuchni powstały MIĘCIUTKIE, obłędnie pachnące ciasteczka owsiane, inne niż zwykle. Zapraszam!

Ciasteczka owsiane
Drukuj
Cook Time
20 min
Cook Time
20 min
Składniki
  1. 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych
  2. 2 łyżki oleju kokosowego
  3. 2 łyżki masła orzechowego
  4. 30g odżywki białkowej
  5. 1 jogurt naturalny (200g)
  6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  7. 1 jajko
Sposób przygotowania
  1. Płatki owsiane mielimy w blenderze.
  2. Do zmielonych płatków dodajemy resztę składników i mieszamy łyżką.
  3. Masę nakładamy łyżką (nadając kształt i rozmiar) na balszke wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 15-20 minut
Notatki
  1. Odżywkę białkową można zastąpić większą ilością płatków lub np dodaniem kakao😉
  2. Co do czasu pieczenia, myślę, że musicie obserwować jak się rumienią.
  3. Ciasteczka możecie udekorować: gorzką czekoladą, rodzynkami, żurawiną, migdałami, orzechami. Dosłownie wszystkim na co macie tylko ochotę.
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/