Ciasto bananowe z jagodami goji

Ahhh, uwielbiam ciasto bananowe z jagodami goji! I ten zapach, rumieniącego się ciasta w piekarniku, który przeplata cały dom!
Moim zdaniem jest to zdecydowanie najlepsza woń świata, która maluje uśmiech na twarzy każdego domownika.
Jest to także, absolutny hit dla miłośnika bananów i mięciutkich ciast. Ja tym razem zdecydowałam się na dodanie jagód goji i stwierdziliśmy jednogłośnie, że to połączenie idealne!
Spróbujcie koniecznie i rozweselcie ten zimowy wieczór!

Ciasto bananowe z jagodami goji
Drukuj
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Składniki
  1. 3 banany (bardzo dojrzałe)
  2. 2 jajka
  3. 3 łyżki oleju kokosowego
  4. 2 szklanki mąki jaglanej
  5. 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  6. 3 łyżki ksylitolu
  7. 3 łyżki jagody goi
Sposób przygotowania
  1. Banany, jajka i płynny olej kokosowy blendujemy.
  2. W osobnej misce mieszamy wszystkie sypkie składniki.
  3. Następnie łączymy całość i wylewamy do formy do pieczenia. (u mnie była to keksówka)
  4. Pieczemy w 180 stopniach bez termoobiegu, przez około 50 minut.
Notatki
  1. Bardzo ważne jest aby banany były maksymalnie dojrzałe, ponieważ ciasto bananowe z jagodami goji, będzie wtedy BARDZO słodkie i aromatyczne!
  2. Możesz użyć dowolnej mąki, także bezglutenowej, jeśli nie możesz go jeść!
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/