Chlebek bananowy

Grudzień, wbrew pozorom, to także idealny czas na chlebek bananowy. Dzięki przyprawom, można mu dodać iście zimowy i świąteczny aromat i smak. Sami spróbujcie!

Owsiany chlebek bananowy
Drukuj
Cook Time
55 min
Cook Time
55 min
Składniki
  1. 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
  2. 3 banany
  3. 2 łyżki miodu
  4. 2 jajka
  5. 3 łyżki oleju kokosowego
  6. 2 łyżeczki kakao
  7. 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
  1. Płatki mielimy w blenderze.
  2. W osobnej misce blendujemy całą resztę.
  3. Całość łączymy łyżką.
  4. Pieczemy w 180 stopniach przez 55 minut.
Notatki
  1. Zamiast miodu można użyć dowolnego słodzidła.
  2. Do chlebka na koniec można dosypać ulubionych dodatków (rodzynek, jagody goi)
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/