Krem czekoladowy z batata

Każdy z nas ma jakąś słabość, a moją zdecydowanie jest krem czekoladowy!
Znacie mnie i wiecie, że ja jem absolutnie wszystko!

A  jeśli wiem, że czegoś nie wolno (lub nie powinno się), to robię zdrową wersję.

Padło na batata, a tym sposobem powstał szalenie pyszny krem czekoladowy, którym zajadają się wszyscy.

Tak wszyscy, nawet miłośnicy tych niezbyt zdrowych wersji.
Spróbujcie koniecznie, ponieważ to jest jeden z przepisów obowiązkowych!

Krem czekoladowy
Drukuj
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Składniki
  1. 0,5 kg batatów
  2. 1/2 puszki mleczka kokosowego (stała cześć)
  3. 2 łyżki kakao (karobu)
  4. 3 łyżki ksylitolu (lub dowolne słodzidło)
Sposób przygotowania
  1. Batata gotujemy na wodzie do miękkości, po czym odlewamy.
  2. Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładką masę.
  3. Przekładamy do zamykanego naczynia.
  4. Przechowujemy w lodówce.
Notatki
  1. Możemy batata pozostawić do lekkiego przestygnięcia, ale ja zawsze blenduję od razu.
  2. Jest to pyszna i obłędnie słodka alternatywa dla oryginału.
  3. Jeśli nie masz stałej części w puszcze mleczka, (mi się jeszcze nie zdarzyło) możesz wstawić ją do lodówki na noc.
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/