Owsianka do pracy w formie babeczek - PRZEPIS NA SUKCES

Odkąd miotam się wokół pracy w kilku miejscach i nigdy nie wiem, gdzie wyląduje dokładnie w dany dzień, niezwykle cenie sobie rozwiązania „na wynos”. Gdy jestem w kryzysowej sytuacji, nie mam możliwość spokojnego zjedzenia śniadania, lub drugie śniadanie muszę jeść na kolanie, taka pomoc jest niezbędna.

Klika razy przygotowywałam już zapiekane śniadania, a zdecydowanie najbardziej me serce skradła  szarlotka.  Do dzisiaj. No bo jak nie pokochać małych, ekspresowych babeczek, które pakujemy do pojemnika i możemy zjeść je w każdym miejscu?

Zdecydowanie najlepiej smakuje z domowym mlekiem kokosowym i truskawkami, ale tak naprawdę z dodatkami możemy szaleć!

Przygotowanie zajmuje chwilę, a dzięki temu mamy awaryjną pomoc w utrzymaniu zdrowego trybu. I nie będzie już wymówek, aby sięgnąć po batonika ze sklepu 🙂
Spróbujcie koniecznie!

Owsiane babeczki
Drukuj
Cook Time
30 min
Cook Time
30 min
Składniki
  1. 2 szklanki płatków owsianych (bezglutenowych)
  2. 2 jajka
  3. 1 szklanka mleka kokosowego (może być zwykłe)
  4. 3 łyżki miodu
  5. 300 g pokrojonych w kosteczkę truskawek
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy na 20 minut.
  2. Silikonowe foremki wypełniamy masą (w przypadku zwykłej blaszki na muffiny używamy papilotek).
  3. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.
Notatki
  1. Możemy dodać orzechy, ulubione suszone owoce czy wiórki kokosowe.
  2. Płatki mogą zostać odstawione na dłuższy czas, 20 minut to takie minimum, aby masa zgęstniała i się fajnie połączyła.
  3. Świetnie sprawdza się także zblendowany banan dodany do masy. Nadaje im smaku i aromatu.
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/