EKSPRESOWE PLACUSZKI BANANOWE - przepis

Uwielbiam poranki! 

Do tej pory nie mogę zrozumieć, jak kiedyś mogłam nie jeść śniadań! – na tą chwilę jest to dla mnie po prostu niewykonalne.

Uwielbiam ten moment, gdy zaczyna się kolejny dzień, wstaje słońce, a ja siadam i wcinam coś co mi smakuje i zazwyczaj jest na maksa kolorowe.

Jednocześnie jest to moment, gdy mam najmniej czasu na przygotowanie, więc śniadania są zawsze ekspresowe. 

Mój pierwszy posiłek jest zazwyczaj słodki i przygotowywany na ciepło. Jakoś nie wyobrażam sobie sięgnąć po zimny jogurt , albo cokolwiek z lodówki – brrrr! 

Przedstawiam Wam zatem idealne rozwiązanie na pierwsze i drugie śniadanie! Placuszki doskonale sprawdzą się także, jako posiłek zabrany do pracy, czy jako szybki deser. 

Placuszki bananowe
Drukuj
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Składniki
  1. 1 banan
  2. 3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych
  3. 1 jajko
  4. 1 łyżka kakao
  5. olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej patelnię.
  2. Banana, płatki, jajko i kakao wsyp do blendera.
  3. Całość zmiksuj na gładką masę.
  4. Patelnie posmaruj olejem kokosowym.
  5. Nakładaj łyżką masę - jedna łyżka to jeden placuszek.
  6. Smaż z obu stron po kilka minut, aż zaczną pojawiać się malutkie pęcherzyki.
Notatki
  1. Placuszki smakują najlepiej podawane z miksem ulubionych owoców!
  2. Możesz polać je także sosem z jogurtu naturalnego, miodu i wiórek kokosowych.
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/