Princessa z wafli

Jak powstała Princessa z wafli ryżowych? -przypadkowo!

Jako dziecko uwielbiałam Princesse kokosową, jednak z wiadomych przyczyn przestałam po nią sięgać.

Pewnego dnia, zupełnie przypadkiem, bawiąc się i krusząc wafle popatrzyłam na słoik wiórek stojących przede mną- wsypałam. Następnie zobaczyłam  miseczkę serka i owoców (facet robił sobie drugie śniadanie) i sięgnęłam po drugie opakowanie do lodówki -dodałam. Było mało słodkie więc wpadł do środka jeszcze syrop klonowy.

I tak oto wymyśliłam batonik o banalnym składzie, który  to rozwiązał mój problem!

Przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut! I ostrzegam- jak spróbujesz masy, to nie trafi ona do lodówki! 🙂

W moim domu jest jedzona natychmiast!

Princessa z wafli
Drukuj
Total Time
5 min
Total Time
5 min
Składniki
  1. 30g wafli ryżowych (jaglanych)
  2. 8 łyżek wiórków kokosowych
  3. 2 łyżki syropu klonowego (miodu)
  4. 80g naturalnego serka homogenizowanego (jogurtu naturalnego)
Sposób przygotowania
  1. Wafle kruszymy i mieszamy z wiórkami kokosowymi.
  2. Serek (lub opcjonalnie jogurt naturalny) mieszamy z syropem klonowym najlepiej w osobnym naczyniu. (Ja po prostu do serka dodaję syrop i mieszam)
  3. Łączymy wszystkie składniki razem.
  4. Gdy konsystencja wam nie odpowiada, na tym etapie możecie dodać więcej wiórków bądź mąki kokosowej.
  5. Rękoma tworzymy batoniki (lub kuleczki)
  6. Możecie włożyć do lodówki lub kłaść na stół i wcinać od razu (u mnie ta opcja wybierana jest częściej)
Notatki
  1. Musicie spróbować! Każdy miłośnik kokosowych smaków zakocha się na pewno!
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/