Rafaello z kaszy jaglanej

Halo, czy jest na sali fan kokosa?

Doskonale pamiętam, jak  swego czasu wzdychałam do paczki Rafaello.  Nie mówiąc o tym, że byłam w stanie zjeść jednego wieczoru całe opakowanie (nie żartuję!).
Od jakiegoś czasu, na szczęście moje życie jest piękniejsze. Odkryłam potężną moc kaszy jaglanej. Jej zastosowanie w kuchni jest chyba nieograniczone, a ilość wartościowych składników, które dostajemy w pakiecie, jest naprawdę spora.

No i odkryłam te magiczne kuleczki. Ich smak, aromat i wygląd sprawia, że zostają one zaakceptowane przez największych pożeraczy słodkości. Podbiły już niejedną rodzinną imprezę.
Mam nadzieję, że i Wam się przyda chwila przyjemności bez wyrzutów sumienia. 

Rafaello z kaszy jaglanej
Drukuj
Total Time
25 min
Total Time
25 min
Składniki
  1. 100g kaszy jaglanej
  2. 1 szklanka mleka (najlepsze domowe kokosowe)
  3. 1 łyżka oleju kokosowego
  4. 1 łyżka miodu waniliowego (lub więcej syropu klonowego)
  5. 1 łyżka syropu klonowego (można dać dwie miodu lub dwie syropu)
  6. 1 szklanka wiórków kokosowych
  7. kilka kropel aromatu migdałowego
  8. obrane migdały w całości (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
  1. Mleko zagotowujemy, dodajemy kasze jaglaną i gotujemy do momentu wsiąknięcia całego płynu.
  2. Do ciepłej jeszcze kaszy dodajemy wszystkie składniki (oprócz migdałów) i blendujemy.
  3. Mokrymi dłońmi formujemy kulki, wsadzamy do środka migdała i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  4. Schładzamy w lodówce.
Notatki
  1. Wkładanie migdała do środka można pominąć.
  2. Pyszne, zdrowe i o niebo lepsze niż kupne!
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/