Szarlotka śniadaniowa

Szarlotka na śniadanie? – DLACZEGO NIE!
Mam dla Was, banalnie prostą, za to obłędnie pyszną propozycję na śniadanie! Sami zobaczcie 😉

Szarlotka śniadaniowa
Drukuj
Składniki
  1. 5 łyżek musli (bezglutenowe)
  2. 1 jabłko
  3. 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania
  1. Wieczorem zalać musli wrzątkiem, tak aby nad powierzchnią płatków było jeszcze z pół cm wody, wsypać łyżeczkę cynamonu i zamieszać. (najlepiej na noc przykryć talerzykiem)
  2. Rano przemieszać płatki, woda powinna wsiąknąć, ewentualnie jeśli została to nadmiar odlać.
  3. Rozdzielić papkę na pół i wyłożyć jedną częścią kokilke (u mnie średnica 13cm) do środka dać jedno starte jabłko na grubych oczkach i posypać cynamonem.
  4. Przykryć pozostała częścią papki.
  5. Piec w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez około 10-15 minut.
Notatki
  1. Dzięki rodzynką i orzechom z musli smakuje jak cudownie. Zupełnie jak słodka szarlotka z cukierni.😊
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/