Przepis na truskawkowy budyń jaglany

Uwielbiam ciepłe śniadania, a truskawkowy budyń jaglany jest idealnym rozwiązaniem mojego problemu.

Uwielbiam konsystencję i zapach tego budyniu. Uwielbiam go za to, że jest słodki, pożywny i mnie rozumie!

Przygotowuję go rano, ponieważ w międzyczasie pozwala mi, na wykonywanie innych czynności (o zgrozo, najczęściej wypakowuje zmywarkę).

Jeśli jednak o poranku, nie masz dodatkowych czynności w kuchni (zazdroszczę!), to polecam przygotować go wieczorem, a rano tylko podgrzać.

Jeśli masz ochotę na inny smak zerknij na Bananowy budyń jaglany

Truskawkowy budyń jaglany
Drukuj
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Składniki
  1. 1 szklanka mleka (roślinnego)
  2. 4 łyżki płatków jaglanych
  3. 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
  4. 6 mrożonych truskawek
Sposób przygotowania
  1. Szklankę mleka zagotować.
  2. Dodać do gotującego się mleka płatki jaglane oraz siemię.
  3. Gdy budyń lekko zgęstnieje dodać mrożone truskawki
  4. Gotować chwilę całość do rozmrożenia truskawek.
  5. Następnie gdy wszystko jest jeszcze ciepło zblendować i pozostawić do lekkiego przestygnięcia.
Notatki
  1. Truskawki możesz również dodać od razu razem z patkami.
  2. Jeśli nie masz siemienia, możesz dodać nasiona chia, lub pominąć ten etap.
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/