Przepis na zdrowy krem czekoladowy- PRZEPIS NA SUKCES

Awokado to owoc, który był przeze mnie niedoceniany przez długi czas. Jednak gdy odkryłam, że mogę z niego zrobić pyszny i zdrowy krem czekoladowy, który jest doskonałym dodatkiem do wielu dań – pokochaliśmy się na stałe.

Ten krem jest tak banalny, że długi czas zastanawiałam się, czy jest sens dodawać osobny przepis. Jednocześnie obawiałam się jednak, że może on zniknąć w towarzystwie przepisu na gofry, a ktoś mógłby (o zgrozo!) na niego nie trafić.

A więc jest! Banalny i bardzo szybki sposób, na osłodzenie śniadania. Taki krem, który składa się ze zdrowego tłuszczu, pochodzącego z awokado, zapewnia nam sytość na bardzo długi czas. Przekonajcie się sami!

Zdrowy krem czekoladowy
Drukuj
Total Time
5 min
Total Time
5 min
Składniki
  1. 1 bardzo dojrzałe awokado
  2. 1 bardzo dojrzały banan
  3. 1 łyżka miodu (syropu klonowego)
  4. 1 łyżka kako
Sposób przygotowania
  1. Z awokado wyciągamy pestkę i za pomocą łyżki wydrążamy miąższ, wrzucając od razu do blendera (lub miski jeśli blendujemy ręcznym)
  2. Banana kroimy w plastry i wrzucamy do awokado.
  3. Dodajemy pozostałe składniki.
  4. Całość blendujemy na gładką masę.
  5. Na tym etapie można dodać jeszcze więcej miodu lub syropu, jeśli uznamy, że nasz krem jest zbyt mało słodki.
  6. Całość przechowujemy w zamkniętym pojemniku w lodówce, przez ok 2 dni.
Notatki
  1. Im bardziej dojrzały banan, tym nasz krem będzie bardziej słodki.
  2. Należy pamiętać, że awokado powinno być miękkie, w przeciwnym razie nie zblenduje się na gładki krem.
  3. Możemy użyć dowolnego płynnego słodzidła - syrop z agawy, syrop z daktyli, miód, syrop klonowy itp.
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/