Budyń jaglany to idealne rozwiązanie na zimową porę!
Kto nie uwielbia, jeść ciepłego i aromatycznego śniadania, gdy za oknem padający śnieg i szalejący mróz?
Dodatkowo sprawdza się świetnie, jako rozgrzewający deser.
Polecam każdemu miłośnikowi banana, lub budyniu. No albo jednego i drugiego!

Bananowy budyń jaglany
2017-02-09 22:34:42

Drukuj
Total Time
15 min
Składniki
- 1 szklanka mleka (roślinnego)
- 4 łyżki płatków jaglanych
- 1 banan
- 1 łyżka nasion chia
Sposób przygotowania
- Szklankę mleka zagotować.
- Dodać płatki jaglane.
- Dodać pokrojonego w plastry banana i łyżkę chia.
- Gotować na wolnym ogniu, często mieszając, do uzyskania zadowalającej gęstości.
- Następnie gdy wszystko jest jeszcze ciepło zblendować i pozostawić do lekkiego przestygnięcia
Notatki
- Najlepiej gdy banan jest mocno dojrzały, ponieważ wtedy budyń będzie bardzo słodki i aromatyczny!
Przepis na sukces https://przepis.nasukces.pl/