Bananowy budyń ryżowy, to połączenie moich ulubieńców, czyli smaku bananów i konsystencji budyniu. Uwielbiam ten owoc!
Dodatkowo należy pamiętać, że dieta bogata w banany, wspomaga pracę układu nerwowego.
Banan jest także doskonałym źródłem magnezu, a pierwiastek ten bierze udział w dostarczaniu energii dla mózgu. No a przecież, wszyscy chcemy, aby nasz mózg działał bez zarzutów, prawda?
Jeśli nie posiadasz płatków ryżowych, przepis na budyń bananowy w wersji jaglanej znajdziesz tutaj
Ja tam się nie zastanawiam i chwytam za banana praktycznie codziennie!

Bananowy budyń ryżowy
2017-02-16 01:13:35

Drukuj
Total Time
10 min
Składniki
- 1 szklanka mleka (roślinnego)
- 5 łyżek płatków ryżowych
- 1 bardzo dojrzały banan
Sposób przygotowania
- Mleko zagotowujemy.
- Następnie dodajemy płatki i banana pokrojonego w plastry.
- Gotujemy całość jeszcze kilka minut do uzyskania zadowalającej gęstości.
- Po ugotowaniu, blendujemy na gładką masę.
Notatki
- Płatki ryżowe sprawiają, że budyń jest kremowy i delikatny.
- Ważne, aby banan, był maksymalnie dojrzały, wtedy budyń jest jeszcze bardziej słodki!
Przepis na sukces https://przepis.nasukces.pl/
Bardzo fajny przepis, na pewno wypróbuję. Jest to coś innego niż sposób w który ja zawsze robię, czyli woda, płatki ryżowe i pokrojone owoce.. 🙂
Super! 🙂 Bardzo się cieszę, że pomysł się spodobał!:) Koniecznie daj znać, jak smakowało!:)
Robiłam dzisiaj na śniadanie. Mój 3latek był tak samo zadowolony jak i jak. Pychotka
Ale super! 🙂 Bardzo się cieszę, że smakowało. A jak dzieciom smakuje, to ja już w ogóle jestem szczęśliwa podwójnie! 🙂
Robiłam dzisiaj na śniadanie.
Pychotka!!!!
Mój 3latek też jadł ze smakiem a to się rzadko zdarza 😉
Ojej, ale super!! 🙂 Najbardziej cieszą zadowolone dzieci! 🙂