Ciasteczka owsiane najczęściej kojarzą nam się z twardymi, dość kruchymi ciasteczkami.
Tym razem, w mojej kuchni powstały MIĘCIUTKIE, obłędnie pachnące ciasteczka owsiane, inne niż zwykle. Zapraszam!

Ciasteczka owsiane
2016-12-07 15:30:06

Drukuj
Cook Time
20 min
Składniki
- 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- 30g odżywki białkowej
- 1 jogurt naturalny (200g)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
Sposób przygotowania
- Płatki owsiane mielimy w blenderze.
- Do zmielonych płatków dodajemy resztę składników i mieszamy łyżką.
- Masę nakładamy łyżką (nadając kształt i rozmiar) na balszke wyłożoną papierem do pieczenia.
- Pieczemy w 180 stopniach przez ok 15-20 minut
Notatki
- Odżywkę białkową można zastąpić większą ilością płatków lub np dodaniem kakao😉
- Co do czasu pieczenia, myślę, że musicie obserwować jak się rumienią.
- Ciasteczka możecie udekorować: gorzką czekoladą, rodzynkami, żurawiną, migdałami, orzechami. Dosłownie wszystkim na co macie tylko ochotę.
Przepis na sukces https://przepis.nasukces.pl/