Ciasteczka bananowe z płatkami owsianymi, przepełnione waniliowym aromatem. Wypełniają cały dom cudownym zapachem. Ratują w trudnej sytuacji, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego.

Płatki możemy zastąpić swoimi ulubionymi, po które sięgamy najczęściej. Ciasteczka wyjdą wtedy równie pyszne!

Przygotowane zaledwie w kilka minut!
Potrzebujesz:  swoich dłoni (chociaż i innymi można się wspomóc), miskę, no i chęci oczywiście! 
Chociaż dla mnie, te kilka minut spędzone w kuchni, to zawsze czysty relaks..

.
Tak! To będzie idealny plan na wieczór!

Ciasteczka waniliowo-bananowe
Drukuj
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Składniki
  1. 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
  2. 1 szklanka płatków jaglanych
  3. 2 banany
  4. 2 łyżki masła orzechowego
  5. 2 łyżki syropu klonowego
  6. kilka kropel aromatu migdałowego
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki wsypujemy do miski i łączymy dłońmi ugniatając.
  2. Ciasteczka formuje mokrymi dłońmi i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  3. Do piekarnika na 180 stopni na 10 minut.
  4. Całość, po wystygnięciu polałam roztopioną gorzką czekoladą bez cukru.
Notatki
  1. Płatki owsiane mogą być inne, jeśli nie potrzebujesz takich użyć 😉
  2. Możecie dodać aromat waniliowy, ale to zawsze nie prawdziwa wanilia.
  3. To właśnie aromat wanilii przenika całe ciasteczka i to on dodaje im cudownego aromatu i smaku!
Przepis na sukces https://przepis.nasukces.pl/