Ahhh, uwielbiam ciasto bananowe z jagodami goji! I ten zapach, rumieniącego się ciasta w piekarniku, który przeplata cały dom!
Moim zdaniem jest to zdecydowanie najlepsza woń świata, która maluje uśmiech na twarzy każdego domownika.
Jest to także, absolutny hit dla miłośnika bananów i mięciutkich ciast. Ja tym razem zdecydowałam się na dodanie jagód goji i stwierdziliśmy jednogłośnie, że to połączenie idealne!
Spróbujcie koniecznie i rozweselcie ten zimowy wieczór!

Ciasto bananowe z jagodami goji
2017-02-08 16:35:44

Drukuj
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Składniki
- 3 banany (bardzo dojrzałe)
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 szklanki mąki jaglanej
- 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 3 łyżki ksylitolu
- 3 łyżki jagody goi
Sposób przygotowania
- Banany, jajka i płynny olej kokosowy blendujemy.
- W osobnej misce mieszamy wszystkie sypkie składniki.
- Następnie łączymy całość i wylewamy do formy do pieczenia. (u mnie była to keksówka)
- Pieczemy w 180 stopniach bez termoobiegu, przez około 50 minut.
Notatki
- Bardzo ważne jest aby banany były maksymalnie dojrzałe, ponieważ ciasto bananowe z jagodami goji, będzie wtedy BARDZO słodkie i aromatyczne!
- Możesz użyć dowolnej mąki, także bezglutenowej, jeśli nie możesz go jeść!
Przepis na sukces https://przepis.nasukces.pl/
Super blog, fajnie by było gdybyś dodawałam wymiary foremkę w których pieczesz byl o by to dla nas-czytelników duże ułatwienie ?pozdrawiam
Hej Asiu! Bardzo się cieszę, że znajdujesz coś dla siebie. Jasne, postaram się w następnym przepisie mieć to na uwadze. Pozdrawiam! 🙂
Hey czy mogę dać mąkę kokosowa ?
Twój blog jest extraaa:)
Pozdrawiam
Jasne! 🙂 Tylko ja bym ją wymieszała jeszcze z inną mąką. Na przykład tak, aby kokosowej była 1 szklanka, a 1 zupełnie innej 🙂 I dziękuję bardzo! Fajnie, że Ci się podoba! 🙂