Uwielbiam ciasta czekoladowe i uwielbia kaszę jaglaną, więc nie pozostało nic innego jak stworzyć to cudo!
Luty to miesiąc miłości, serduszek i czekolady, dlatego ciasto ma kształt serca i smak czekolady. Jest to idealna alternatywna dla bardzo kalorycznego brownie, ponieważ to ciacho jest właśnie tej struktury.
Dodatkowo nic nie smakuje tak cudownie jak połączenie malin i czekolady, więc widoczne na wierzchu owocki są oczywistym wyborem.
Nie pozwólcie, aby ta przyjemność Was ominęła.

Fit jaglane ciasto czekoladowe
2017-02-10 09:27:14

Drukuj
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Składniki
- 2 woreczki kaszy jaglanej (200g)
- 2 banany
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 jajka
- mrożone maliny
Sposób przygotowania
- Kaszę gotujemy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (bez soli)
- Jeszcze gorącą kaszę wysypujemy do miski.
- Dodajemy do niej wszystkie pozostałe składniki oprócz malin.
- Wszystko blendujemy na gładką masę.
- Wlewamy dość płasko (około 3cm) do jakiejś szerokiej foremki.
- Na wierzchu układamy maliny.
- Wsadzamy do piekarnika na 180 stopni na 40 minut!
Notatki
- Połączenie malin i czekolady to połączenie idealne!
- Ciasto nie musi myć idealnie gładkie, wtedy struktura ciasta po prostu będzie miała widoczne ziarenka kaszy, ale w smaku będzie równie pyszne!
Przepis na sukces https://przepis.nasukces.pl/
Hej, czy można czymś zastąpić banany lub je pominąć? 🙂
Jak powinno wyglądać to ciasto po upieczeniu od środka ?
Próbowałam zrobić, wszystko jak w przepisie , ale Tak jakby nie chciało się upiec od środka , czy tak powinno być ? ?
To brownie – tego typu ciasta są dość mokre 🙂 Coś a’la sernik w konsystencji mi zawsze wychodzi 🙂
Oo ulżyło mi bardzo ??
Kocham Twoje przepisy ?
Ojej! DZIĘKUJĘ! 🙂
Zapomniałam dodać jajek już się piecze 30 minut…Ciekawe czy się z tego wyjdzie??