Grudzień, wbrew pozorom, to także idealny czas na chlebek bananowy. Dzięki przyprawom, można mu dodać iście zimowy i świąteczny aromat i smak. Sami spróbujcie!

Owsiany chlebek bananowy
2016-12-07 14:06:18

Drukuj
Cook Time
55 min
Składniki
- 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
- 3 banany
- 2 łyżki miodu
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
- Płatki mielimy w blenderze.
- W osobnej misce blendujemy całą resztę.
- Całość łączymy łyżką.
- Pieczemy w 180 stopniach przez 55 minut.
Notatki
- Zamiast miodu można użyć dowolnego słodzidła.
- Do chlebka na koniec można dosypać ulubionych dodatków (rodzynek, jagody goi)
Przepis na sukces https://przepis.nasukces.pl/
Rewelacyjny chlebek, zrobiłam według przepisu i dodałam wiórki kokosowe. SUPER BLOG
Dziękuję! Bardzo się cieszę, że to miejsce Ci się podoba. Będę się starać dawać z siebie jeszcze więcej! 🙂
Wczoraj zrobiłam twój Chleb/ciasto bananowe. Dodałam wiórki kokosowe i goji berries, wyszedł przepysznie! Agata dzięki za super i szybki pomysł na ciacho!
Pozdrawiam M.