Szarlotka na śniadanie? – DLACZEGO NIE!
Mam dla Was, banalnie prostą, za to obłędnie pyszną propozycję na śniadanie! Sami zobaczcie 😉

Szarlotka śniadaniowa
2016-12-07 15:37:04

Drukuj
Składniki
- 5 łyżek musli (bezglutenowe)
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania
- Wieczorem zalać musli wrzątkiem, tak aby nad powierzchnią płatków było jeszcze z pół cm wody, wsypać łyżeczkę cynamonu i zamieszać. (najlepiej na noc przykryć talerzykiem)
- Rano przemieszać płatki, woda powinna wsiąknąć, ewentualnie jeśli została to nadmiar odlać.
- Rozdzielić papkę na pół i wyłożyć jedną częścią kokilke (u mnie średnica 13cm) do środka dać jedno starte jabłko na grubych oczkach i posypać cynamonem.
- Przykryć pozostała częścią papki.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez około 10-15 minut.
Notatki
- Dzięki rodzynką i orzechom z musli smakuje jak cudownie. Zupełnie jak słodka szarlotka z cukierni.😊
Przepis na sukces https://przepis.nasukces.pl/
Kochana, myślisz, że z mikrofali też wyjdzie? 🙂 Niestety nie mam teraz dostępu do pieca.
jeśli nie miałabym dostępu do mikrofali, myślę, że bym podjęła to ryzyko i spróbowała! 😉 Jedynie myślę, że nie będzie tak z wierzchu podpieczone, ale w smaku i równie cieplutkie będzie na pewno! 😉
Jeśli można dopytać, mam taką samą sytuację, co osoba wyżej i tutaj pytanie brzmi – ile piec tę szarlotkę w mikrofali??
Ja bym to chyba wstawiła na jakieś 4 minut, na maksymalnej mocy 😉
Genialne proste i wygląda pysznie. Uwielbiam takie przepisy! Jak tylko będę mieć piekarnik to wypróbuję. Cieszy mnie też, że można je zrobić totalnie zero waste. 🙂
Jaki fajny i prosty przepis:)
Uwielbiam takie śniadanka! Przepis super i wydaje się prosty, chętnie spróbuję <3
Mam uczulenie na jabłka, można zastąpić je innym owocem??
Ja dodałabym wtedy gruszki 😉 Są równie pyszne! 😉