Uwielbiam ciepłe śniadania, a truskawkowy budyń jaglany jest idealnym rozwiązaniem mojego problemu.
Uwielbiam konsystencję i zapach tego budyniu. Uwielbiam go za to, że jest słodki, pożywny i mnie rozumie!
Przygotowuję go rano, ponieważ w międzyczasie pozwala mi, na wykonywanie innych czynności (o zgrozo, najczęściej wypakowuje zmywarkę).
Jeśli jednak o poranku, nie masz dodatkowych czynności w kuchni (zazdroszczę!), to polecam przygotować go wieczorem, a rano tylko podgrzać.
Jeśli masz ochotę na inny smak zerknij na Bananowy budyń jaglany

Truskawkowy budyń jaglany
2017-02-13 01:07:46

Drukuj
Total Time
10 min
Składniki
- 1 szklanka mleka (roślinnego)
- 4 łyżki płatków jaglanych
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
- 6 mrożonych truskawek
Sposób przygotowania
- Szklankę mleka zagotować.
- Dodać do gotującego się mleka płatki jaglane oraz siemię.
- Gdy budyń lekko zgęstnieje dodać mrożone truskawki
- Gotować chwilę całość do rozmrożenia truskawek.
- Następnie gdy wszystko jest jeszcze ciepło zblendować i pozostawić do lekkiego przestygnięcia.
Notatki
- Truskawki możesz również dodać od razu razem z patkami.
- Jeśli nie masz siemienia, możesz dodać nasiona chia, lub pominąć ten etap.
Przepis na sukces https://przepis.nasukces.pl/
Genialny ten budyń ! Na stałe zagości w moim menu. Zamiast siemienia dodałam nasiona chia i trochę dosłodziłam ksylitolem.
Super! 🙂 Bardzo się ciesze, że smakował, a do tego wskoczy do kuchni na stałe! 🙂