Fit jaglane ciasto czekoladowe

Uwielbiam  ciasta czekoladowe i uwielbia kaszę jaglaną, więc nie pozostało nic innego jak stworzyć to cudo!
Luty to miesiąc miłości, serduszek i czekolady, dlatego ciasto ma kształt serca i smak czekolady. Jest to idealna alternatywna dla bardzo kalorycznego brownie, ponieważ to ciacho jest właśnie tej struktury.
Dodatkowo nic nie smakuje tak cudownie jak połączenie malin i czekolady, więc widoczne na wierzchu owocki są oczywistym wyborem.

Nie pozwólcie, aby ta przyjemność Was ominęła.

Fit jaglane ciasto czekoladowe
Drukuj
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Składniki
  1. 2 woreczki kaszy jaglanej (200g)
  2. 2 banany
  3. 2 łyżki miodu
  4. 3 łyżki kakao
  5. 2 łyżki oleju kokosowego
  6. 2 jajka
  7. mrożone maliny
Sposób przygotowania
  1. Kaszę gotujemy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (bez soli)
  2. Jeszcze gorącą kaszę wysypujemy do miski.
  3. Dodajemy do niej wszystkie pozostałe składniki oprócz malin.
  4. Wszystko blendujemy na gładką masę.
  5. Wlewamy dość płasko (około 3cm) do jakiejś szerokiej foremki.
  6. Na wierzchu układamy maliny.
  7. Wsadzamy do piekarnika na 180 stopni na 40 minut!
Notatki
  1. Połączenie malin i czekolady to połączenie idealne!
  2. Ciasto nie musi myć idealnie gładkie, wtedy struktura ciasta po prostu będzie miała widoczne ziarenka kaszy, ale w smaku będzie równie pyszne!
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/