Przepis na frytki z batatów

Moja historia z batatem jest długa i zawiła.
Nie potrafiłam przyrządzić go odpowiednio, co skończyło się urazą i totalną niechęcią do tego super warzywa.
Jednak na szczęście moje ostatnie spontaniczne podejście zmieniło wszystko! – UWIELBIAM bataty, a w szczególności frytki!
Te pachnące cynamonem mogłabym jeść bez końca!

Frytki z batatów
Drukuj
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Składniki
  1. 1 kg batatów
  2. 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego
  3. 1 łyżeczka cynamonu
  4. 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sposób przygotowania
  1. Batata myjemy dokładnie i kroimy w długie paski.
  2. Mieszamy z łyżeczką rozpuszczonego oleju i posypujemy przyprawami.
  3. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec w 220 stopniach przez około 20 minut 😊
Notatki
  1. Przyprawy jakich używałam, są to moje ulubione, Ty możesz użyć swojego faworyta 🙂
  2. Zachęcam jednak do użycia cynamonu, ponieważ w tej wersji frytki są pyszne!
  3. Każdą wersję i rodzaj przyprawy mieszam w osobnej misce, aby smaki się nie połączyły.
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/