Uwielbiam kombinować ze śniadaniami, a szczególną miłością darzę te na słodko!

Długo wahałam się, aby użyć kaszy orkiszowej do przyrządzenia śniadania, ale jak zwykle obawy były bezpodstawne!

Wyszło pysznie, słodko i bardzo aromatycznie. Ulubioną moją wersją jest ta z pomarańczą i migdałami, ale w wersji czekoladowej z bananem jest równie smacznie!

Na szczęście czasami nachodzi mnie refleksja, aby zmienić coś w swojej porannej rutynie i zamienić owsiankę na coś nowego.

Taką kaszę znajdziecie w każdym markecie. Najczęściej pakowana jest w kartonik z woreczkami przygotowanymi do gotowania, jednak ja je po prostu rozcinam i nabieram kaszkę łyżką.

Jeśli szukacie alternatywy dla tradycyjnej owsianki bądź jaglanki, to  rozwiązanie jest dla Was idealne!

Kaszka orkiszowa
Drukuj
Cook Time
15 min
Cook Time
15 min
Składniki
  1. 1 szklanka dowolnego mleka (u mnie domowe kokosowe)
  2. 4 łyżki kaszy orkiszowej
  3. 1/2 łyżeczki syropu klonowego
  4. ulubione dodatki
Sposób przygotowania
  1. Mleko zagotować.
  2. Do gotującego się mleka dodać kaszę.
  3. Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez ok 15 minut.
  4. Po ugotowaniu dodać syrop i ulubione owoce.
Notatki
  1. Kaszka jest niesamowicie słodka i pyszna!
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/