Jak ja uwielbiam takie przepisy! Dosłownie 5 minut i mamy na stole gotową pastę z zielonego groszku. Pyszna, aromatyczna, a do tego możemy podawać ja na różne sposoby! Ja uwielbiam wersję z cienkimi waflami kukurydzianymi, chrupkim pieczywem, lub z bułeczkami z twarogu

Sprawdzi się jako dodatek do śniadania, kolacji, czy nawet na imprezę! Już mam wizję super pasty do  paluchów orkiszowych i  połamanych w miseczce wafli.

Groszek zawiera bardzo dużo cennych, dla szczupłej sylwetki, składników odżywczych. W tym wypadku, są nimi białko i błonnik. Dodatkowo, jedna szklanka zielonego groszku ma niewiele ponad 100 kalorii. Dzięki dużej zawartości błonnika wypełnia żołądek i powoduje, że długo mamy uczucie sytości, a tym samym, nie w głowie nam podjadanie 🙂 Groszek jest także cennym składnikiem, podczas diety odchudzającej, ponieważ stosowanie diet często pozbawia organizm witamin i minerałów. Na szczęście on ma ich całkiem sporo!

Taka pasta, to genialna sprawa, ponieważ zajmie nam to dosłownie kilka minut. Nie ubrudzimy sterty naczyń, wszystkiego dookoła i siebie, i będziemy mogli wykorzystać czas w zupełnie inny sposób. Taki po swojemu!

Spróbuj, a obiecuję, że przekonasz się do tego rodzaju past.

Ekspresowa pasta z groszku
Drukuj
Total Time
5 min
Total Time
5 min
Składniki
  1. 1 puszka groszku konserwowego
  2. 2 ząbki czosnku
  3. 2 łyżki jogurtu naturalnego
  4. sól
  5. pieprz
  6. czarnuszka (do dekoracji)
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki (oprócz czarnuszki) wsypujemy do blendera i blendujemy na gładką masę.
  2. Na wierzch dla ozdoby i smaku dodajemy czarnuszkę, lub możemy dodać także sezam.
Notatki
  1. Ja użyłam do tego nakładki do siekania i rozdrabniania, ale równie super sprawdzi się blender ręczny.
  2. Pasta smakuje doskonale z różnego rodzaju pieczywem i waflami.
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/