przepis na zdrowe kakaowe kokosanki

Kakaowe ciasteczka kokosowe

Kakaowe ciasteczka kokosowe? – Kto by pomyślał!

Taki szybki eksperyment smakowy, a takie super połączenie. Stwierdziłam jedno – kakao i kokos, bardzo się lubią!

Zupełnie w ostatniej chwili, zdecydowałam się zrobić inne niż zazwyczaj kokosanki.

Dodałam kakao, trochę mąki jaglanej (ale Wy możecie dodać swojej ulubionej), no i mamy kolejne cudo! Pyszne i aromatyczne ciasteczka.

Kolejne, które świetnie sprawdzą się z wiórek z produkcji domowego mleka kokosowego, jak i z takich wiórek prosto z opakowania! 

Kakaowe kokosanki
Drukuj
Cook Time
15 min
Cook Time
15 min
Składniki
  1. 2 szklanki wiórków kokosowych (lub wiórki pozostałe z produkcji domowego mleka)
  2. 2 jajka
  3. 1 szklanka mąki jaglanej
  4. 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego (stałej części mleczka kokosowego z puszki)
  5. 5 łyżek cukru kokosowego (ksylitolu)
  6. 1 łyżka kakao
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki wsypać do miski i wymieszać wstępnie łyżką.
  2. Ugnieść ciasto rękoma.
  3. Mokrymi rękoma urywać kawałki ciasta i formować ciastka w rękach.
  4. Ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piec w 170 stopniach przez około 10-15 minut.
Notatki
  1. Możemy użyć dowolnego słodzidła.
  2. Mąkę jaglaną można zastąpić dowolną ulubioną mąką.
Przepis na sukces http://przepis.nasukces.pl/

5 przemyśleń nt. „Kakaowe ciasteczka kokosowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *